Ben jij klaar om de verantwoordelijkheid te nemen over je eetpatroon?

100 % De verantwoordelijkheid pakken over wat je eet gaat je de succes brengen die je wilt. Dit is dé factor die bepaalt of het jou zal lukken om je oude eetpatronen te doorbreken en het nieuwe gewenste eetpatroon op te bouwen.


Als jij nu niet eet zoals je wilt dan is dit een teken dat er momenten zijn dat je (wellicht onbewust) je verantwoordelijkheid uit handen geeft.

Bijvoorbeeld wanneer je het ongezond eten wijt aan dat je nu in een stressvolle situatie zit, of doordat je nu even heel moe bent of last van je hormonen hebt. Of omdat je vrienden nu allemaal lekkere dingen op tafel hebben gezet.


Wat je situatie ook is: JIJ bent degene die uiteindelijk ervoor kiest om te eten zoals je eet. Niemand dwingt jou om de chips in je mond te stoppen wanneer je met vrienden bent, wanneer je stress hebt of wanneer je ongesteld bent. Jij maakt uiteindelijk de beslissing. Als je dit op deze manier durft te zien....dan ben je klaar voor verandering!

Natuurlijk is het zo dat bovenstaande situaties het moeilijker maken om gezonde keuzes te blijven maken. Het is algemeen bekent dat vermoeidheid bijvoorbeeld meer drang geeft naar snelle suikers. Echter hoeft het gegeven dat het moeilijker is niet te betekenen dat je het ook doet.


Met de juiste tools kan je het jezelf steeds makkelijker maken om gezond te eten. Zelfs in de 'moeilijke' situaties! Stap 1 is echter de mindset dat JIJ hiervoor de verantwoordelijkheid hebt. Hieruit vloeit dan ook voort dat jij zult gaan zoeken naar de manier waarop dit wel lukt. Je verantwoordelijkheid nemen is namelijk ook de hulp zoeken die je nodig hebt.


Lees ook: Wanneer heb je een binge eating disorder?


De volledige verantwoordelijkheid nemen over hoe je eet betekent overigens niet dat je je nu schuldig hoeft te voelen over hoe je eetpatroon tot nu toe was. Dat is iets anders. Je kunt volledig 'ownen' hoe je in het verleden at maar je hoeft jezelf niks te verwijten. Tot nu heb je immers je best gedaan met de kennis / steun / vaardigheden / gedachtepatronen etc. die je tot nu toe had. Echter kan je wel inzien dat jij het was die deze tools had en daarmee deze beslissingen nam en jij ook degene bent die deze kennis / steun / vaardigheden / gedachtepatronen kan verbeteren zodat je wel het eetpatroon, de gezondheid, het lijf en het zelfvertrouwen krijgt die je wilt.


Wil je weten of het voedingspsychologietraject van Vitamin me voor jou de manier is? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek.

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven