top of page

Mijn favoriete gezonde recepten

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2020


Vaak weten klanten niet zo goed hoe ze gezonder kunnen gaan eten, zonder dat er veel tijd en smaak verloren gaat. Als ik dan wat inspiratie geef voor recepten en websites zien ze dat simpel en gezond zeker samen kunnen. Het is vaak ook een kwestie van proberen en wennen. Daarom nu ook online wat inspiratie voor gezonde recepten!

Bolognese saus boordevol verse groente!

https://chickslovefood.com/recept/snelle-pasta-bolognese/

https://chickslovefood.com/recept/snelle-pasta-bolognese/

Bijna iedereen vindt pasta met bolognese saus lekker! Echter zit er in de kant en klare potjes vaak veel suiker en ander toegevoegde stoffen die niet zo goed voor je zijn. Daarom maak ik de bolognese saus zelf met dit recept van Chickslovefood. Toegegeven: dit kost iets meer tijd dan een potje in de pan gieten maar door een voorraad te maken maak je deze tijdsinvestering weer goed! Bovendien bestaat deze saus uit veel meer (verse) groente dan er in potjes zit.

Ik laat de kaas meestal achterwege en dan is hij nog steeds veel lekkerder dan de andere bolognese sauzen die ik ken. Daarnaast kun je in plaats van witte pasta meer voedingswaarde toevoegen door te gaan voor speltpasta, erwtenpasta of linzenpasta (gewoon in de Albert Heijn te vinden).

Courgette spaghetti met avocado-saus

https://www.renskroes.com/zucchetti/

https://www.renskroes.com/zucchetti/

In de link van Rens Kroes zie je eigenlijk een voorbeeld van een recept die je eindeloos kan variëren door er andere groente bij te doen. Daarnaast kan je ook in plaats van courgette wortel gebruiken om de groentespaghetti te maken (of beide). Dus ga lekker experimenteren en ervaar hoe jij dit gerecht het lekkerste vindt.

Het avocado-sausje maak ik bijvoorbeeld altijd zonder de geitenroom en met knoflook. Deze romige saus is ook bij heel veel andere gerechten erg lekker. Het smaakt heerlijk en is weer een truc om lekker veel groente en gezonde vetten binnen te krijgen! Ook voor dit recept geldt: als je extra maakt, kun je het de volgende dag eten met de lunch bijvoorbeeld.

Zelfs snacken kan op een gezonde manier!

https://chickslovefood.com/recept/3x-skinny-borrelsnack/

https://chickslovefood.com/recept/3x-skinny-borrelsnack/

Natuurlijk wil je af en toe ook snacken. Maar dit kan een stuk gezonder dan de gebruikelijke snacks. In bovenstaande link van chickslovefood kun je 3 recepten vinden voor gezonde snacks, waarvan 2 met kikkererwten. Dit komt goed uit, want deze zitten vol met gezonde voedingsstoffen en vullen goed. Liever een zoete snack? Zoek dan even verder op de website van Chickslovefood, want hier hebben zij ook gezondere opties voor.

 

Dit zijn een paar voorbeelden van gezonde(re) recepten, maar op het internet kan je er natuurlijk veel meer vinden! Ik ben zelf mijn hele leven al een moeilijke eter. Hoewel ik nu een stuk meer lust dan als kind, vind ik ook echt niet alle recepten lekker. Door te proberen ontdek je wat voor soort recepten wel bij jou passen. Nu heb ik een behoorlijke voorraad simpele, gezonde recepten die binnen ons huis een succes zijn. Voor de vegetariërs onder ons: dit ben ik zelf ook. Bij bovenstaande recepten laat ik dan ook het vlees weg en ook dan is het heerlijk! Zelfs mijn niet-vegetarische partner is het hier over eens;)

Wil je psychologische ondersteuning bij het veranderen van je eetpatroon? Lees dan verder over mijn voedingspsychologie traject door hier te klikken.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page