top of page

Zo laat je je niet beïnvloeden door anderen

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2020


Laat jij je ook soms beïnvloeden door de mening van anderen? Dit kan zo sterk je eigen stem overschreeuwen waardoor je eigenlijk zelf niet meer weet wat JIJ wil. Dit kan leiden tot veel zelftwijfel en keuzestress en dat willen we niet! Dus ik ga je hiermee helpen.

Het is al positief als je er bewust van bent dat je je door anderen laat beïnvloeden. Hooray! Dit is de eerste stap:) Het wordt namelijk nog veel vervelender als je je onbewust laat beïnvloeden. Helaas overkomt dit ons allemaal. Hierdoor maken we de verkeerde carrièrekeuze, kledingkeuze en misschien wel partnerkeuze. Voor je het weet kom je in een leven terecht die eigenlijk niet van jou is! Zonde! Want zoals ik uitleg in mijn vorige blogpost, maakt de omgeving die we om ons heen creëren of we gelukkig zijn of ongelukkig.

De oorzaak dat we nog wel eens in de verkeerde omgeving terecht komen is dus vaak dat wij mensen ons onbewust door andermans mening of de norm van de maatschappij laten beïnvloeden.

Je kunt jezelf leren om je leven te laten leiden door je intrinsieke (eigen) waarden. Maar hoe doe je dat?

De waarden van anderen onderscheiden van die van jezelf. Sommige waarden hebben we al zo jong en sterk meegekregen dat je bent gaan geloven dat JIJ diegene bent die dit vindt. Een norm die veel mensen in de Westerse maatschappij ervaren is dat je altijd maar productief 'moet' zijn (lees hier meer over in mijn vorige blog). Als deze overtuiging je niet meer dient maar een burn out injaagt wordt het tijd om hierbij stil te staan. Ben JIJ degene die dit vindt? Of moet je dit vinden van jezelf? Is deze overtuiging nog effectief voor jou? Maakt het jou gelukkig?

Next step: schijt aan wat anderen denken. Als jouw overtuiging tegen die van anderen indruist is dat soms best lastig. Wees je daarom bewust WAAROM jij deze overtuiging hebt. Aan de mensen die belangrijk voor je zijn zou je het ook kunnen uitleggen. Gelukkig zijn er heel veel toffe mensen die het alleen maar leuk vinden als mensen hun eigen ding doen. Zelfs al zouden zij het zelf totaal anders doen. Vindt je het toch eng? Door het te doen, ga je ervaren dat de wereld niet vergaat en gaat het na verloop ook steeds beter voelen. Uiteindelijk ben jij dan de badass die helemaal haar/zijn leven leidt hoe jij het wil en straalt. Als je dit overtuigend doet, zullen gek genoeg de meeste mensen dit alleen maar tof vinden (of misschien wel jaloers zijn op hoe jij straalt;).

 

Wil je echt goed in kaart krijgen wat jouw waarden zijn in het leven en welke die van een ander zijn? Een psychocoach prikt daar makkelijk doorheen! Vitamin Me psychochoaching kan je helpen duidelijk te krijgen wat jouw kernwaarden zijn in het leven en hoe jij daarmee invulling aan je leven kan geven op een manier die bij je past! Lees hier meer informatie over de psychocoaching van Vitamin Me.

467 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page