top of page

Hoe maak je een goede start in het nieuwe jaar.

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2020


Het einde van het jaar nadert bijna. Deze periode kun je goed gebruiken om te reflecteren op het afgelopen jaar en doelen te stellen voor het nieuwe jaar.

Reflectie

In een jaar groei je en verandert er stiekem veel meer dan je denkt. Het is daarom goed om even terug te halen hoe je er vorig jaar rond deze tijd bij zat. Welke dingen speelden er toen? Hoe voelde je je? Welke doelen wilden je toen behalen en zijn er nu een aantal behaald? Zo ja, daar mag je trots op zijn! Zo nee, waar ligt dat aan? Waren de doelen te groot? Wellicht ben je dan wel een stukje dichterbij gekomen. Wellicht zijn er dit jaar vervelende dingen gebeurd waar je eerst mee moest dealen. Wat heb je hiervan geleerd of hoe ben je hierdoor gegroeid? Hierbij stil staan werkt het beste als je het ook opschrijft.

Doelen opstellen

Weten wat je allemaal wil bereiken is misschien niet zo moeilijk. Om er ook echt mee aan de slag te kunnen is het wel belangrijk dat je doelen haalbaar en concreet zijn.

Hoe doe je dit?

Stel je wil meer werkgeluk. Bedenk dan wat daar voor nodig is. Breek dit doel op in kleinere, haalbare doelen. Welke stappen moet jij zetten om meer werkgeluk te krijgen? Heb je daarvoor een nieuwe baan nodig of kun je stappen zetten binnen je huidige baan hiervoor? Zo kan een concreet doel voor het nieuwe jaar zijn om iedere week een sollicitatiebrief te schrijven voor een baan in de richting ...(vul in).

Misschien is je doel voor komend jaar om lekkerder in je vel te komen. Dit is ook een breed begrip dus wat heb je nodig om lekkerder in je vel te komen? Wil je gezonder gaan eten? Meer tijd voor jezelf nemen of misschien een aantal dingen met een psycholoog uitwerken? Maak deze doelen weer concreet en meetbaar. Zo kan een doel zijn om komend jaar elke vrijdagmiddag iets voor jezelf te doen. Werk dan ook uit welke dingen dit kunnen zijn. Een concreet doel kan ook zijn om in januari met behulp van een voedingspsycholoog je eetpatroon te veranderen. Lees dan even hier verder.

Heb je je doelen uitgewerkt? Schrijf ze op en lees ze regelmatig door. Visueel ingesteld? Dan kun je er ook een vision board van maken en je doelen visueel maken met plaatjes en een vel papier. Elke keer als je hiernaar kijkt geef je jezelf een trigger om er bewust mee aan de slag te gaan en des te groter de kans dat je je doelen gaat behalen.

Happy new year!!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page