top of page

3 gezonde gevolgen van het Coronavirus.

Heel de wereld is in rep en roer over het Coronavirus (COVID-19). Deze pandemie heeft heel veel negatieve gevolgen voor iedereen in kleine of hele grote mate en ik wil dit zeker niet wegwuiven. Het is een tijd van veel onzekerheid en dat kan heel wat angst en paniek opwekken. Maar zelfs nu geldt dat ieder nadeel ook z'n voordeel heeft. Dus ben je even klaar met alle negatieve berichten? Lees dan dit artikel over de gezonde gevolgen van het Coronavirus.

1. Het verbindt mensen met elkaar.

Alles en iedereen is met elkaar verbonden en dat laat het Coronavirus heel duidelijk zien. Het virus discrimineert immers niet en kent geen hokjes zoals landsgrenzen, goed en kwaad of geloofsgrenzen. In deze individualistische tijd is dit besef misschien wel heel gezond voor onze maatschappij. Aangezien eenzaamheid veel voorkomt in deze overbevolkte wereld. Het besef dat we allemaal verbonden zijn en elkaar dan ook wel degelijk nodig hebben is misschien wel precies wat we nodig hebben.


Je ziet ook dat de saamhorigheid toeneemt. Denk aan de mensen die gezamenlijk iedere avond voor het ziekenhuispersoneel klappen. De mensen die vanaf hun balkon samen muziek maken om elkaar op te vrolijken. Wellicht hebben zij elkaar eerder niet eens gedag gezegd, maar nu brengt dit virus hen bij elkaar.2. Het brengt meer waardering.

We zijn gewend dat alles vrij direct beschikbaar is. Eten is te koop op

iedere hoek en spullen die je besteld zijn de volgende dag in huis. We leven in een weggooi-maatschappij waarin de waarde van spullen vaak niet ingezien wordt. Dit is ook niet zo gek, want de meeste mensen die nu leven hebben schaarste eigenlijk nog nooit meegemaakt. Wellicht is het daarom ook wel gezond dat we nu geconfronteerd worden met het feit dat het niet vanzelfsprekend is dat spullen, voedsel en WC-ROLLEN altijd beschikbaar zijn. Wellicht zorgt dit ervoor dat we wat zuiniger met onze spullen en ons voedsel omgaan.3. Het dwingt ons om stil te staan.


In onze maatschappij zijn we bezige bijtjes. Door de gevolgen van het Coronavirus zitten nu velen thuis met een lege agenda. Even geen afspraken, geen boodschappen doen en niet werken. Dit kan natuurlijk vervelende gevolgen hebben, maar in een maatschappij waar 1 op de 7 volwassenen een burn-out krijgt is het misschien wel gezond om even gedwongen te worden om stil te staan. Even alleen te kunnen focussen op dat wat is, in plaats van onderweg naar het volgende doel. Probeer te genieten van je gezin, van dat goede boek die je nu eindelijk kunt lezen en de rust.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page