top of page

Wanneer druk zijn niet meer werkt...

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2020


Hoe gaat het met je? Ja, druk! Hoe vaak hoor je dat jezelf en anderen niet zeggen. Het lijkt wel een soort van hype om te zeggen dat je druk bent. Als je zegt dat je het rustig hebt, voelt dat NOT done!

Best gek eigenlijk, want als je erover nadenkt geeft een rustig leven eigenlijk een veel relaxter en fijner beeld dan een druk, gestresst leven.

Als je merkt dat je drukke leven je geluk niet meer dient, dan wordt het tijd om dit te veranderen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hiervoor moet je het niet erg vinden om tegen de stroom in te gaan van de mentaliteit in de Westerse maatschappij. Die toch wel zoiets is als:

druk leven = een hardwerkend, interessant leven

rustig leven = een lui en saai leven?

Als je het aan mensen persoonlijk zou vragen, zal merendeel echter zeggen dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn! En ik zeg het je sowieso.

Veel mensen laten zich toch beïnvloeden door deze mentaliteit omdat de mens van nature er nou eenmaal graag bij hoort en graag goedkeuring krijgt van anderen. Hierin gaan we zo ver dat we tegen ons gevoel in gaan leven en per bosjes in een burn-out terecht komen. Vaak komt daarna pas het besef dat je drukke leven niet leidt tot het geluk die we allemaal nastreven.

 

Zit je in een burn out of wil je dit voorkomen? Volg deze tips voor een rustiger, intuïtiever leven.

1. Besef dat jij de designer bent van jouw leven!

Het wordt tijd dat je bewuste, gezonde keuzes gaat maken die bij jou passen, in plaats van gedachteloos mee gaan in waar de stroom van het leven je brengt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat jij een andere baan moet gaan zoeken waarbij je thuis kan gaan werken. Of dat je iedere dag uit je werk eerst een uurtje iets voor jezelf gaat doen voordat je naar de kinderen gaat. Het uitgangspunt zou moeten zijn wat voor jou en je naasten werkt en meer niet. (Hulp hierbij gewenst? Psychocoaching van Vitamin me kan je helpen het leven te designen die past bij wie jij bent, klik hier voor meer info).

2. Gooi de overtuigingen overboord die van jouw leven een ratrace maken.

Vitamin me psychocoaching helpt je bewust te worden van je onfunctionele overtuigingen (veel van deze gedachtes gaan inmiddels automatisch en onbewust) en geeft je handvaten om deze om te buigen naar functionele gedachtes.

3. Ga de natuur in.

In de natuur wandelen, hardlopen of fietsen heeft op ieder mens een kalmerend effect waardoor je hoofd (en to do list) niet meer op volle toeren draait.

4. Mediteer.

Ook zo'n manier om jezelf te kalmeren en te vertragen. Op deze manier train je je hersenen om in het nu te zijn in plaats van altijd maar met doelen in de toekomst bezig te zijn. Heel gezond!

5. Schakel je omgeving in.

Leg uit aan je naasten waarom bepaalde dingen niet meer voor jouw werken. Neem hen ook mee in wat je nu anders gaat doen, zodat zij jou hierin kunnen steunen/helpen.

 

Zoek je psychocoaching die je helpt om een (rustig) leven te designen waarin jij tot bloei komt? Ga dan naar www.vitaminme.nl.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page