top of page

selfcare: 6 simpele verwenmomenten voor ontspanning.

De naam Vitamin me zegt het al: goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Toch blijft het lastig om momenten voor jezelf te creëren waarbij je even niks moet en van jezelf 'mag' ontspannen.Aan het einde van een drukke dag met veel rennen en vliegen komen veel mensen toch niet veel verder dan een avondje netflixen met een goed glas wijn en een zak chips.

Is ook lekker maar dit voelt achteraf toch niet altijd goed. Er zijn gelukkig ook gezondere manieren om jezelf mentaal te 'huggen' zonder het schuldgevoel achteraf. Ben jij zo'n persoon die hier eigenlijk nooit de tijd voor neemt? Tijd om bewuste verwenmomenten voor jezelf te creëren!6 simpele selfcare momenten:


1.- Organiseer een avondje 'spa' in je eigen badkamer.

Creëer de perfecte sfeer voor jezelf met (geur)kaarsjes en muziek die jou ontspant. Doe lekker een maskertje op en ga in bad met een etherische olie. Met alleen een douche, kun je dit wat aangenamer maken met een fijne douchegel bijvoorbeeld. Neem een keer de tijd om je in te smeren met een zachte bodybutter en trek je fluffy pyjama aan. Hierna voel je je als herboren en kan je heerlijk slapen.


2.- Plan een uur of desnoods half uur op je dag dat je niks moet.

Koop een tijdschrift die je leuk vindt. Zet eventueel een kaarsje aan en plof lekker op de bank met je tijdschrift en een kop warme thee. Of drink eens die cappuccino in je eentje op een terras! Tijdschriftje erbij, of lekker mensen kijken. Dit kan ook heel ontspannen zijn. Zo simpel, maar toch hoor ik vaak genoeg dat men hier nog niet aan gedacht had.


3.- Ga mediteren. Mediteren kan je helpen in een korte tijd in een staat van onstspanning te komen.Daarnaast heb je er eigenlijk niks voor nodig dus kun je het praktisch overal doen. Wat meditatie nou precies met je doet lees je hier. Zoek een plek die jij fijn vindt. Bijvoorbeeld zittend op je vloerkleed of liggend op je bed. Zet je doel qua tijd zo laag dat je er niet tegenop gaat zien. Drie minuten mediteren kan je al helpen te ontspannen.


4.- Vraag aan je partner om je te masseren. Dan geldt natuurlijk weer: maak er echt een momentje van met (geur)kaarsen, dim de lichten en zet een nummertje op. Zorg voor een goede olie en genieten maar!


5.- Doe iets creatiefs wat je leuk vindt. Dit is ook typisch een voorbeeld van wat veel mensen leuk vinden maar geen tijd voor maken. In plaats van tv kijken kun je ook een avondje je eigen natural bodybutter maken, een tafel maken, haken of sieraden maken. Naast de ontspanning hou je er ook nog iets leuks aan over!


6.- Ga lekker op bed liggen met een goed boek of een leuke podcast op. Je fluffy dekens geven je die lekkere hug en het ontspant je hersenen meer dan tv kijken. Dit mag ook gewoon overdag hè. Het gaat misschien tegen je gevoel in maar in het weekend smiddags in bed relaxen kan gewoon;). 


Voel je al de ontspanning bij de gedachte? Plan zo'n moment dan ook in met een dikke kruis in je agenda, anders komt het er nooit van;)


Leuk als je zelf ook ideeën hebt voor simpele selfcare momentjes, laat ze dan weten in de comments voor anderen.

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page