top of page

Positiviteit: Sprinkle that shit!

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2020


Wist je dat positiviteit besmettelijk is? Helaas geldt dat ook voor negativiteit. Je kent het wel, je komt bij een ontzettende chagrijnige kassamedewerker. Iemand die jou niet aankijkt, je geen gedag zegt en waar geen lachje vanaf kan. Nu is de automatische reactie bij veel mensen om ook minder beleefd en vrolijk te worden. Je glimlach wordt minder genereus en je mompelt nog net aan goedendag en dankuwel.

Zonde eigenlijk toch? Want nu heeft de kassamedewerker jou beïnvloedt in haar/zijn chagrijnigheid terwijl het ook andersom kan. Zou het niet veel mooier zijn als jij de leiding nam en jouw vrolijke bui zou overbrengen op de kassamedewerker?!

Nu zal je je in het echt leven (hoop ik) niet zo druk maken om de kassamedewerker haar/zijn bui. Maar dit principe geldt ook voor de stemming van de belangrijke mensen in je leven. Je hebt meer invloed op de stemming van je collega's, kinderen of partner dan je denkt!

Het is algemeen bekend dat je onbewust uitstraalt hoe je je voelt. Maar door hier bewust mee om te gaan leer je dit ook goed in te zetten. Als jij zorgt dat je zelf goed in je vel zit zul je dit ook uitstralen en breng je automatisch ook andere mensen meer positiviteit in hun leven.

Nog een voorbeeld: je partner heeft een rotdag gehad met veel stress en komt moe thuis. Hij/zij irriteert zich kapot aan die schoenen in de gang en begint te mopperen over van alles en nog wat. Hoe vaak gebeurt het niet dat je hier ook chagrijnig van wordt. Als iemand loopt te schreeuwen tegen jou, wat doe jij dan? De eerste reactie is meestal dat je ook boos wordt en begint te schreeuwen.

Wat als je hierin nou eens bewust de leiding nam en je niet negatief laat beïnvloeden door je partner, maar andersom! Jij had eigenlijk best een positieve bui. Laten we dat geschreeuw eens beantwoorden met het tegenovergestelde: een positieve liefdevolle reactie. Er zijn maar weinig mensen die dan nog blijven schreeuwen. Gefeliciteerd, je hebt de negativiteit van iemand anders verslagen met jouw positieve, liefdevolle houding. Jouw positiviteit is verspreidt in plaats van dat andermans negativiteit zich verspreidt!

Moeilijk? Ja zeker! Vooral als je zelf moe en gestrest bent. Dan laat je je snel beïnvloeden door andermans negativiteit. Daarom is het zo belangrijk om eerst goed voor jezelf te zorgen. Als je dit doet kun je pas echt 'het zonnestraaltje' in iemands leven zijn. Door goed voor jezelf te zorgen ben je niet zo snel uit balans te krijgen. Als je niet zo snel uit balans raakt kun jij jouw positiviteit verspreiden, juist bij de mensen die het op dat moment niet zo voelen.

 

Wil jij meer in balans komen om weer een 'zonnestraaltje' te worden? Kijk dan hier wat de psychocoaching van Vitamin me je te bieden heeft.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page