top of page

In welke omgeving kom jij tot bloei?

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2020


Een tropische plant gedijt goed in een vochtig klimaat met hoge temperaturen en een tulp komt juist tot bloei in aarde met veel regen en een gematigde temperatuur.

Hoe meer de omgeving klopt met de eigenschappen van de plant, hoe mooier hij bloeit. Bij mensen werkt dit ook zo!

Hoe meer omgevingsfactoren kloppen met jouw eigenschappen hoe meer jij tot bloei zal komen!

Andersom geldt ook, hoe slechter jouw omgeving bij je past hoe meer klachten jij gaat krijgen, zoals: vermoeidheid, geprikkeldheid, depressie, angsten of een burn-out.

Zonde!! Want straks ga je ook nog denken dat je zo bent! Dat is echter niet het geval, het is je alleen nog niet gelukt om een fijne omgeving te creëren waarin jij floreert.

De ene persoon zal midden in een kantoortuin waarbij je continue afwisselende contacten hebt gaan stralen, terwijl een ander hierin doodongelukkig wordt en maar loopt te ploeteren om nog een beetje goed te functioneren.

Dit geldt trouwens niet alleen voor je werkomgeving, maar ook voor waar je woont, in wat voor setting je je sociale activiteiten doet....je hele omgeving!

De truc zit hem dus in het zoeken naar jouw ideale omgeving. Dan zal je merken dat het leven makkelijker wordt en je lichter en gelukkiger door het leven gaat. Het grappige is dat andere mensen ook gaan opmerken dat je straalt. En daar hoef je dan niet eens je best voor te doen!

Soms is het best ingewikkeld om te ontdekken welke omgeving bij jou past. Een goede vraag aan jezelf om hierachter te komen is: waar krijg ik energie van?

Dit is een betere vraag dan 'wat vind ik leuk?' Omdat jouw mening over wat je leuk vindt onbewust vertroebeld kan zijn door andermans mening (ja, dat gebeurd, en dat is menselijk). Energie, liegt echter nooit. Ga dus bewust voelen wat voor activiteit jou uitput of wat het in jouw werk is dat je uitput en wat jou energie geeft. Waardoor gaat je bloed sneller stromen en krijg jij weer zin in het leven en inspiratie?

In welke omgeving bloei jij op? Wil je wat hulp bij deze ontdekkingstocht? Vitamin me psychocoaching kan dit uitstekend! Kijk voor meer informatie hier.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page